Αγία Παρασκευή, 28/02/2020

Αγαπητοί γονείς,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε και διαβεβαιώσουμε ότι τα εκπαιδευτικά πλάνα που εκπονούνται στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχουν προβλέψει την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, που λαμβάνουν χώρα,  ατομικά είτε ομαδικά, για την μαθητική μας κοινότητα.

Μετά από 23 χρόνια εμπειρίας, γνωρίζουμε ότι καιρικές συνθήκες (π.χ. χιονοπτώσεις), φυσικά φαινόμενα (π.χ. σεισμοί), εξωγενείς παράγοντες (π.χ. διακοπές ρεύματος) μπορεί να αποτρέψουν την εύρυθμη λειτουργία μας. (Κανονισμός Λειτουργίας: άρθρα 13, 14).

Εφόσον, με ΦΕΚ το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Υγείας υποχρεώσει να μείνουν κλειστές όλες οι δομές εκπαίδευσης για 14 μέρες και αφορά και το δήμο μας, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

Για τους μαθητές των Δημοτικών:

  1. Θα αξιοποιήσουμε την εορταστική εβδομάδα (06 – 10/04/2020), πριν τις σχολικές διακοπές του Πάσχα, εξ’ ολοκλήρου εκπαιδευτικά-διδακτικά.
  2. Αν οι συνθήκες μας υποχρεώσουν, θα παραταθεί η σχολική χρονιά από τις 05/06/2020 (αναφέρεται στον ετήσιο κανονισμό λειτουργίας) έως τις 12/06/2020, για τους μαθητές των δημοτικών και μόνο.

Για τους υποψηφίους των διπλωμάτων όλων των γλωσσών και επιπέδων:

1.    Εκτιμούμε ότι οι extra ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας και οι επιπλέον διδακτικές ώρες στις σχολικές διακοπές του Πάσχα (11/04/2020 έως και 25/04/2020) θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε με αξιώσεις τους στόχους μας.

Για τους μαθητές Γυμνασίων, οι οποίοι δε συμμετέχουν σε εξετάσεις διπλωμάτων:

  1. Θα αξιοποιηθεί η χρονική περίοδος των επαναλήψεων η οποία έχει προκαθοριστεί στα εκπαιδευτικά μας πλάνα, ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η σχολική χρονιά, εφόσον δεν παραταθεί το ακαδημαϊκό έτος ,από το Υ.ΠΕ&Θ.
  2. Θα χρειαστεί να παραστούν (2) είτε (3) Σάββατα, εφόσον κριθεί αναγκαίο εκπαιδευτικά από την υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος.

Έλεγχοι Προόδου Β’ Τριμήνου:

Οι έλεγχοι έχουν προσδιοριστεί να δοθούν στις 10,11&12/03/2020. Για οποιαδήποτε αλλαγή της ημερομηνίας θα ενημερωθείτε.

Καταβολή Διδάκτρων:

Τα δίδακτρά μας είναι ετήσια και καταβάλλονται σε (9)εννέα είτε (10) δέκα δόσεις. (Κανονισμός Λειτουργίας: άρθρο 8γi).

Η δόση Μαρτίου καταβάλλεται κανονικά, ώστε να διατηρήσουμε την δυνατότητα να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.  Συμπερασματικά, δε θα προκύψει κάποια επιβάρυνση για τους κηδεμόνες της μαθητικής μας κοινότητας.

Καταβολή Εξέταστρων:

Οι προθεσμίες εγγραφής είναι έως και  07/03/2020. Προσδοκούμε και πιστεύουμε σε χρονική παράταση μίας είτε δύο εβδομάδων.

Επικοινωνία : 

Με αναρτήσεις μας, στο site Eurotime.gr στα ΝΕΑ μας, είτε καθημερινά 18:00-20:00, στα τηλεφωνά μας .

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Ζητούμε συγνώμη από τους μαθητές δημοτικού, αν αναγκαστούμε να μεταφέρουμε το ετήσιο party αποφοίτησης από τις 05/06/2020 στις 12/06/2020.

Για τους υποψηφίους των διπλωμάτων, πιστεύουμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία για οργάνωμένες  επαναλήψεις, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να φτάσουν ασφαλέστερα στις εξεταστικές Μαΐου-Ιουνίου του 2020.

Αγαπητοί κηδεμόνες,

Η εκπαίδευση των παιδιών μας πρέπει να έχει συνέχεια και αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι η εξειδικευμένη οργανωτική μας εμπειρία θα βοηθήσει, ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή επίτευξη των κοινών μας στόχων, αντιμετωπίζοντας τα μικρά και μεγάλα εμπόδια, που προκύπτουν στη μαθητική τους διαδρομή.

Εν κατακλείδι, θα αναπληρωθούν όσες ώρες χρειαστούν, ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η σχολική χρονιά, χωρίς «κενά».

Φιλικά,
Η Διεύθυνση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2 & ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  15341

ΤΗΛ : 600.900.2               Ε-mail: [email protected]
          600.97.95                   https://www.eurotime.gr
FAX : 600.97.95

Κατηγορίες: POST/NEWS

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar